Monthly Archives: July 2013

Koktel kelapa, lemon, laici -penghapus dahaga yang best..!!

I had this cocktail 2 hari lepas sebenarnya. Just post gambar tu jer kat facebook. Today ada kawan tanya macam mana nak buat sebab nampak menyelerakan, so I’m making an entry about it so she can enjoy it too. Memang … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Leave a comment

Di celah kehidupan… “giving the fishes”..

Kelab Kebajikan pejabat saya ada buat program beri sedikit bantuan pada yg memerlukan di sekitar Kota Bharu. so tadi a few of us went around the PCB and Pengkalan Chepa areas to give the donations to 6 families. Bila dah … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Biskut Raya pertama 2013… Tak sempat raya dah habis kot…

Tak tahu kenapa tahun ni amat tidak ada mood nak buat biskut raya…. tahun lepas tak sabar2 nak buat.. maybe masa tu tgh excited nak try skill baking biskut kan…? Tapi malam tadi diusahakan jugak la, so dapatla 2 bekas … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged | Leave a comment

Ramadan Giveaway at https://www.facebook.com/pages/1001resepi

Hi..!! Please visit the facebook link & like my posting – with the rainbow caramel cake photo..Thanks..!! Tolong like posting saya pada facebook page 1001resepi tu yer.. Terima kasih..!!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Surprise guests for Iftar & 1001resepi giveaway

The second day of Ramadan ..after zuhur dapat call dari kawan yang dah  lama tak jumpa. He & another friend is coming to Kota Bharu for work & kita berjanji nak buka puasa sama-sama. Best gilerr …. tak la makan … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment