Monthly Archives: September 2013

Sotong & udang goreng tepung – 2 variasi

Weekends can be boring or it can be exciting for me. But usually, it’s laid back, slow-paced…..masa untuk mengemas rumah, basuh baju, ziarah rumah mertua… Lazimnya juga, malas nak keluar cari makanan, so I would just goreng/masak apa yang ada … Continue reading

Posted in Food For One, High Protein / Low Carb, Resepi / recipes | Tagged , , , | 1 Comment

New & Old – Puding Ice-cream Oreo & Pulut Ubi Kayu + Kelapa Parut

Sekarang ni agak popular posting tentang puding ice-cream oreo. I pon nak try jugak.. tgk resepi dari SINI simple jer. Bahan pon ada semua di rumah. So, malam tadi sementara tunggu ulangan Masterchef Australia All-Star, I pon start buat. Siap … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , , | Leave a comment

Jalan-jalan sambil makan – Kuala Besut

Weekend 20 – 21 September baru-baru ni ofis buat hari Keluarga di Demong Beach Resort, Kuala Besut, Terengganu. Amat santai, seronok tgk anak-anak dapat mandi-manda dalam kolam & anggota take part dalam games yang diatur. All for fun & all … Continue reading

Posted in Road trips & food | Tagged , , , | Leave a comment

Red Velvet…. agak2 orang dah jemu ke?

This cake was the rave the last couple of years. Semua orang nak makan & semua orang nak belajar buat..sebab as with any new thing/fad, harganya agak mahal. As usual jugak banyak versi red velvet yang timbul… guna sponge cake … Continue reading

Posted in Kek / Cakes, Resepi / recipes | Tagged | Leave a comment

Spicy prawn & mushroom soup

Did my weekly laundry this morning…wondering what to eat…. Malas nak keluar beli makanan – nak yang sedap kene beratur lama untuk 1 bungkus nasi… tak berbaloi rasanya…. Hmmm.. sambal ikan bilis blender masih ada sikit, ada udang dalam fridge…. … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment

Nasi Air (Bubur nasi) special di Pasir Mas – updates…

There’s this restaurant at Pasir Mas, Kelantan which served nasi air (bubur nasi) from noon to evening or until it sold out – I was told as early as 4pm… I really like the nasi air. Selalunya nasi air di … Continue reading

Posted in Food Around Town | Tagged , | Leave a comment

Blueberry Muffin – fast & easy

Updates – 19.9.13: This morning, sebelum pergi kerja I decided to bake another batch of blueberry muffin – this time guna fresh blueberies yang beli di tesco petang semalam. Sedap… manis adunan tu diimbangi dengan masam (tartness) blueberry segar tu.. … Continue reading

Posted in Kek / Cakes, Resepi / recipes | Leave a comment