Monthly Archives: November 2013

Bolognese sauce – lebih dari kuah pasta

So, semalam balik dari ofis lewat… lepas maghrib tu.. dok sorang-sorang, sekuriti menghilangkan diri. Waiting for someone to pick up a file. On the way, on the way… aku ingat 10 – 20 minit jer, turns out I waited nearly … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment

Masak lemak cili padi & cekodok segera

Musim hujan ni memang mengundang selera terhadap masakan pedas & berkuah. For me la… sometimes secara kebetulan jer, bila ada something to inspire the dish….like semalam…. bila jenguk dalam fridge ada pulak 2 potong ayam bakar – bahagian dada & … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment

Maggie Ketam – teman kala hujan…

Musim hujan dah tiba di kelantan. Malam jer sejuk la cuaca… Mula la nak melingkar atas sofa tengok TV (macam la hari-hari lain tak melingkar….hehe). Nak keluar carik makan pon malas sebab hujan… Masa ni dapat makan anything soupy & … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | 1 Comment

Road Trips – KB / Putrajaya / Alor Gajah / KB – Litigation Sector Conference 2013

The trip started from K.Bharu, around 3.30 pm..straight from the office. The rest of the officers had left already, via flights, office car & own vehicles. I started late since I had to attend to some cases at Kota Bharu … Continue reading

Posted in Road trips & food | Leave a comment

Florentine cookies/crunchy almonds

Another fad / trend yang tengah hot sekarang ni ialah crunchy almonds or florentine cookies. I pon apalagi jumping on the bandwagon lah..!! I’ve tried making almond tuille before… jadi jugak, cuma masaknya tak sekata – agak ‘garing’ di tepi … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , , | 2 Comments

GA Produk Jalen

Terpanggil untuk join GA Produk Jalen ni. Bukan apa, memang biasa guna kicap manis dan masin Jalen. Saya memang sentiasa ada cili kicap di rumah (cili padi dipotong dan dicampur kicap & kadang-kala bawang merah). Terutama kalau suami ada sekali. … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , | Leave a comment

Restoran Tepi Jalan (RTJ), Jalan Kg. Datuk Abu Bakar Baginda/Putrajaya

Hi… I originally wanted to write a post about this Restaurant in my Road Trips category. But that would make the post (belum tulis lagi) too long. So I’m making it an independent posting. Restoran ni baru beroperasi dalam sebulan … Continue reading

Posted in Food Around Town | Tagged , , , , | Leave a comment