Monthly Archives: February 2014

Sambal Goreng Jawa – versi makan sendiri..

Suka sangat lauk ni… kalau kenduri kendara di rumah keluarga masti ada lauk ni. Selalunya lauk ni juga la yang cepat habis. Makan macam tu jer, tak payah makan dengan nasi pon tak apa. So, it’s actually a good dish … Continue reading

Posted in Food For One, High Protein / Low Carb, Resepi / recipes, Sambal | Tagged , | Leave a comment

Ayam Masak Kicap Pedas

This is easy… I think most people tau macam mana nak masak. Difficult to get wrong, banyak variasi boleh buat, banyak bahan boleh tambah ikut selera or.. just a simple tak banyak bahan cooking. That’s what I had last nite. … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | 1 Comment

Bawal masam manis.

Dah seminggu lebih ikan ni dalam freezer. Tak masak2 lagi…nasib baik dah siang, so cuma perlu defrost jer dulu. It takes a while to defrost, sementara tu sempat buat kek karamel pelangi untuk dibawa ke ofis esok… While waiting for … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , | Leave a comment

Makan bujang…. bubur nasi udang pedas…

Lama tak update blog ni… bukan tak masak… malas jer… tak snap gambar, masak jer terus makan…isshh… Mood agak le laut semenjak dua menjak ni… Anyway, last weekend, 3 hari cuti for Chinese New Year.. tak balik kampung sebab dah … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , | Leave a comment