Monthly Archives: April 2014

Daging masak asam pedas & ikan kembung bakar masak lemak cili padi

The first one is one of my husband’s favourite dish..kalau tulang masak macam tu lagi dia suka..!! Second one tu I yang suka … anything with cili api is my favourite..!!. Dibuat pada 2 tarikh berbeza, tapi sebelum ni tak … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , , | 1 Comment

Nutella cheese oreo biscuit (non bake)

Amik ko….!! Biasa dengar pasal cheesekut kan? (biskut lemak yang disapu cream cheese tu…) Memang sedap..!! Well malam tadi ingat nak buat la cheesekut tu…. tapi salah satu bahannya – susu pekat manis yg simpan dalam fridge tu dah mengeras … Continue reading

Posted in Resepi / recipes, Uncategorized | Tagged , , , | Leave a comment

Bawal masak kicap & sambal ketuk mangga muda

So what’s for dinner tonight? Singgah kedai beli barang-barang dapur & tengok ada ikan selar kuning & bawal yang nampak fresh lagi… Boleh la… Cik somi soh masak kicap… lama tak makan katanya…. Tak nak buat pedas la.. nanti adik … Continue reading

Posted in Resepi / recipes, Sambal | Tagged , , , , | Leave a comment

Siakap 3 rasa + tauge & tahu lemak putih

Okay, hari tu masak siakap stim / rebus guna separuh ikan jer.. Malam tadi masak yang separuh lagi. Goreng pulak ikan tu… buat 3 rasa senang…. a bit kering, so masak pulak something berkuah.. wajib tu… Ada lebih tahu & … Continue reading

Posted in Resepi / recipes, Sambal, Uncategorized | Tagged , , | Leave a comment

Siakap stim / rebus

Siakap memang boleh dimasak macam-macam cara la – 3 rasa, kicap, steam, masam-manis even soup (which my sister buat baru-baru ni – sedap juga, but I dont like the strong fish smell..). Anyway, last night rasa nak makan steam fish … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment