Monthly Archives: May 2014

Oat choco (buatan sendiri)

I lurvee Oat choco – mula-mula taknak makan walau dioffer sebab tak suka oats..!! Kan agak berlendir oat tu kalau makan dengan susu…? Tapi ada orang yang jual tu bagi sample untuk try. I tried it and was hooked ever … Continue reading

Posted in Cookies, Resepi / recipes | Tagged , , | 4 Comments

Sambal Totok Jawa

Resepi ni dikongsi oleh seorang alumni Sekolah menengah dedulu dalam Whatsapp group x-saas. I cuba buat sendiri & menjadi… Sedap la utk tekak ni… Terus rebus ketupat mini & goreng telur mata untuk jadi pengiring kepada sambal totok yang osemm … Continue reading

Posted in Resepi / recipes, Sambal | Tagged , , | Leave a comment

Cheesy Baked Sandwhich

This is a dish that I got from a facebook status. The girl masak guna magic pan, but I guna oven & it turned out good…!! I’ve made it twice already – using mince meat as protein & cendawan butang … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment

Karipap..!!

Percaya tak, I mula buat karipap masa berumur 9-10 tahun..!! Masa tu I tinggal dengan makcik (adik bongsu abah). My father berfikiran jauh… makcik dok kat Sg Besi – kira bandar ler banding dengan kampung kami dulu. Poksu keje tukang … Continue reading

Posted in Resepi / recipes | Tagged , , , | Leave a comment

Kway teow kungfu – a complete meal

Dah lama nak try buat masakan ni. Selalunya makan kat kedai kak mok, di belakang Kompleks Mahkamah Kota Bharu. Di kedai lain pun selalu juga order just to compare the taste & cara masakan. This is a complete meal. Ada … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment

RV untuk Azam

A few days ago was my nephew’s birthday. Azam turns 16 on that day. He messaged me about it a day before. So I decided to make a birthday cake for him. It’s a RV for Azam. The recipe you … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Abah & food…

Aku cuti panjang… Dari 1 – 10 Mei…. Kakak yang jaga abah pergi makan angin ke vietnam… Setahun sekali jer… So I take turn looking after my father for a while. Abah is set in his ways about some things … Continue reading

Posted in Food For One, Resepi / recipes | Tagged , , | Leave a comment