Buttercream flowers cake decoration – Next..!!

Got another request from a colleague for a birthday cake for her daughter this weekend. She asked for a red velvet cake, so I thought of taking a short cut & buy one from Secret recipe… Alas, seme red velvet yang ada kat kedai tu dah ditempah rupanya….seme orang lain punyer…

So I baked one..!! Recipes in this blog if you want to try… Siap layering & menyapu topping, terus piped the flowers and here’s the result… Not my best yet… Sememeh tepi kek tu….ngantuk beb… Tapi dalam gambar cantik la jugak…
IMG_5589
IMG_5582

Asyik upload gambar jer… where’s the Buttercream recipe right? Okay….very simple in fact… There’s soft buttercream & hard buttercream. Soft for the topping & the hard one for the flowers…But kat Mesia nih, especially musim panas nih, I just use hard buttercream for both…dia cepat lembut in this heat… And also because I have heaty hands – tangan panas…selepas dipegang, buttercream keras pun jadi lembut…

Senang jer…for topping and bunga2 sebiji kek –

500 gram vegetable shortening,
500 gram gula icing (diayak)
satu sudu besar esen vanilla (jernih)

Satukan dan pukul dengan mixer hingga sebati – jangan terlalu lama, bila dah bercampur, stop..

Campurkan jumlah mencukupi dengan pewarna yang berasaskan minyak mengikut tema warna yang dikehendaki dan you can start piping the flowers..!!

Advertisements
This entry was posted in cake deco, Kek / Cakes and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s